2024 Yılı Güncel İSPARK Ücretleri

11 Mart 2024

2024 Yılı Güncel İSPARK Ücretleri

İstanbul, yoğun nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri. İstanbul’un yoğun nüfusu beraberinde yüksek miktarda araç kullanımını ve buna bağlı olarak trafik ve park sorununu da beraberinde getiriyor. Birçok İstanbullu için şehir içerisinde park yeri bulmak kimi zaman imkansız hale gelebiliyor. İstanbul’un park sorununa büyük oranda çözüm getiren İSPARK ise birçok İstanbullunun güvenle kullandığı park alanlarına sahip bir kuruluş. 2024 yılının gelmesiyle birlikte park alanlarında fiyat güncellemesi yapan İSPARK’ın 2024 otopark ücretlerine göz atın.

İSPARK Nedir?

İstanbullular için oldukça bilinen bir kavram olan İSPARK, İstanbul’u farklı şehirlerden ziyaret edenler için bir merak konusu olabiliyor. Özellikle de özel araçları ile İstanbul’a gelen kişiler İSPARK’ın ne olduğunu ve hangi kuruma bağlı olduğunu merak ediyor. İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olarak 2005 yılında kuruldu. “Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet” sloganı ile yola çıkan İSPARK’ın amacı ise kent içerisinde kaliteli, güvenli ve modern otopark hizmeti sunmak. Özellikle de İSPARK öncesi dönemde şehir içerisinde yol kenarındaki park alanlarını ve otoparkları işgal eden, güvenli olmayan ve araç sahiplerinden yüksek ücretler talep eden gayriresmi işletmeler park yerini sorunun çok daha çözümsüz bir hale getiriyordu. Bu tür sorunların ortadan kaldırılması için İSPARK katlı, açık ve yol üstü otoparkları devralarak tek elden sistemli bir şekilde yönetmeyi ve işletmeyi misyon edindi. Bu sayede İstanbullu araç sahiplerine daha güvenli kaliteli ve kentli bir otopark kültürünü de getirmiş oldu.

 

İSPARK, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik projeleri ile de sadece güvenli ve kaliteli otopark hizmetini değil aynı zamanda trafik sorununa da çözüm getirmeyi de büyük oranda başardı. Bunu da özellikle de şehir içerisindeki trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kısa süreli parkı teşvik ederek uzun süreli park etmeyi ana arterlerden yoğunluğu daha az olan bölgelere taşıyarak başardı.

İSPARK Otopark Noktaları Neler?

İSPARK, şehir içerisinde birçok farklı otopark noktası ile araç sahiplerinin otopark sorununa büyük oranda çözüm getirmeyi başarıyor. Aynı zamanda metro, metrobüs, marmaray, vapur ve tramvay gibi toplu ulaşım alanlarına kısa mesafede bulunan otoparkları ile birçok kişiyi toplu ulaşım kullanmaya da teşvik ediyor. Böylece araç sahipleri bu alanlara araçlarını park ederek hem gidecekleri yere daha kısa sürede ulaşabiliyor hem de kent içerisinde trafik yoğunluğu azalmış oluyor. Bu durumun çevresel etkileri de mevcut. Gün içerisinde trafiğe daha az dahil olan araçlar sayesinde çevreye karbondioksit salınımı da azalmış oluyor. İSPARK’ın şehir içerisinde otoparkının bulunduğu ilçeler ve otopark sayıları ise şu şekilde:

 

 

İlçe

Otopark Sayısı

Arnavutköy

6

Ataşehir

75

Avcılar

10

Bağcılar

25

Bahçelievler

35

Bakırköy

67

Başakşehir

15

Bayrampaşa

33

Beşiktaş

132

Beykoz

21

Beylikdüzü

6

Beyoğlu

75

Büyükçekmece

7

Çatalca

1

Çekmeköy

10

Esenler

10

Eyüp

29

Fatih

182

Gaziosmanpaşa

5

Güngören

42

Kadıköy

99

Kağıthane

20

Kartal

33

Küçükçekmece

7

Maltepe

23

Pendik

57

Sancaktepe

1

Sarıyer

66

Silivri

18

Sultanbeyli

4

Sultangazi

1

Şişli

125

Tuzla

5

Üsküdar

54

Zeytinburnu

34

 

2024 İSPARK Ücretleri

İSPARK ücreti konusunda yapılan değişiklikler araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Araç sahiplerine güvenli ve uygun fiyatlı otopark hizmeti sunan İSPARK otopark ücreti otoparkın hangi bölgede yer aldığına göre farklılık gösteriyor. Aynı zamanda açık ya da kapalı otopark ve yol üstü otopark ücretleri de birbirinden farklı. 2024 yılı için birinci ve ikinci bölgede yer alan yol üstü otopark ücretleri şu şekilde:

 

 

Süre / Araç Cinsi

Otomobil

Minibüs

Otobüs

Motosiklet

0-1 saat

52₺

104₺

156₺

26₺

1-2 saat

66₺

132₺

198₺

33₺

2-4 saat

73₺

146₺

219₺

36,5₺

4-8 saat

100₺

200₺

300₺

50₺

8-12 saat

134₺

268₺

402₺

67₺

Tam gün

202₺

400₺

600₺

100₺

 

İSPARK kapalı otopark ücretleri ve açık otoparklarda ise yine birinci ve ikinci bölgelerde yukarıdaki tabloda verildiği şekilde güncellenmiş. İSPARK abonelik ücreti de araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri. Bu ücretler otoparkın bulunduğu semte ve otoparkın türüne göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle İSPARK aylık abonelik ücreti konusunda en doğru bilgiyi abonelik gerçekleştirmeyi düşündüğünüz otopark görevlisinden almanız ya da İSPARK web sitesi üzerinden sorgulamanız çok daha etkili olacaktır. İSPARK abonelik fiyatları konusunda detaylı bilgi aldıktan sonra abonelik başvurunuzu İSPARK web sitesi üzerinden hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Karavan sahipleri için merak edilen bir diğer konu da İSPARK karavan park ücreti. İSPARK’ın Maltepe Orhangazi Şehir Parkı Açık Otoparkına karavan park etmek mümkün. Karavan sahipleri için İSPARK park ücreti ise 2024 yılı için 400₺ olarak belirlenmiş. Bunun dışında kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da İSPARK 24 saat ücreti. Bir otomobil kullanıcısı için ortalama 200₺ civarında olan tam günlük park ücreti, gün sonundaki her saat için 22₺ olarak ücretlendiriliyor.

 

İSPARK otopark alanları İstanbul’da araç kullanan herkes için oldukça önemli. İSPARK’ın şehrin önemli noktalarında yer alan park alanları şehrin trafik yükünü büyük oranda azaltmasının yanı sıra araç sahiplerine de uygun fiyatlı ve güvenli otopark hizmeti sağlayarak şehir yaşamının getirdiği stresi azaltıyor. İSPARK gerçekleştirdiği birçok marka işbirliği ile kullanıcılara büyük fırsatlar da sunuyor. İSPARK’ın işbirliği gerçekleştirdiği bu markalardan biri de Vodafone. İSPARK Vodafone Red abonelerine İSPARK’a ait yol üstü otoparklarda günde 2 saat, bariyerli otoparklarda ise tek seferde günde 4 saat ücretsiz otopark imkanı sağlıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen Vodafone Red abonelerinin kampanya süresi boyunca Vodafone Yanımda uygulaması üzerindeki “Fırsat Kullan” butonu ile elde ettikleri kodu İSPARK görevlisi ile paylaşmaları yeterli.

 

Vodafone Red Ücretsiz İSPARK Kampanyası hakkındaki tüm detaylara Vodafone online kanalları üzerinden ya da İSPARK web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Vodafone Red’in avantajlarla dolu dünyasına dahil olmak için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Hemen Red'li Ol